Kiriman pada: Fri, Dec 25th, 2015

Aliran trafik di lebuh raya utama lancar setakat 9 pagi

Kongsi maklumat ini
Tags

plushighwayKUALA LUMPUR: Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama seluruh negara dilaporkan berjalan lancar setakat 9 pagi, walaupun jumlah kenderaan bertambah berikutan cuti panjang iaitu Hari Krismas serta cuti hujung minggu.

Jurucakap Pusat Kawalan Trafik Lebuhraya Plus Expressways Sdn Bhd berkata tiada kesesakan lalu lintas dilaporkan di sepanjang lebuh raya menuju ke ke arah Utara dan Selatan.

“Setakat ini keadaan trafik di semua laluan bergerak lancar dan tiada sebarang kesesakan dilaporkan,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata aliran trafik di Lebuhraya Pantai Timur 1 (LPT1), Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) dan Lebuhraya KL-Karak (KLK) juga dilaporkan lancar dan terkawal.

“Tiada sebarang kemalangan dilaporkan pagi ini,” katanya.
Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.