Kiriman pada: Tue, Jan 17th, 2017

BN Mesti Kekal Di Kedah Demi Maruah Melayu

Kongsi maklumat ini
Tags

Alor Setar – UMNO Kedah perlu terus mengutamakan semangat muafakat sebagai sebuah keluarga dalam Barisan Nasional (BN) untuk mempertahankan penguasaannya di negeri ini, demi maruah parti dan orang Melayu.

Demikian ingatan disuarakan Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak, ketika mempengerusikan mesyuarat tertutup bersama barisan kepimpinan UMNO negeri, di sini, hari ini.

Perkara itu dimaklumkan Pengerusi BN negeri, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah, ketika ditemui sejurus selesai mesyuarat yang turut disertai kepimpinan tiga sayap pergerakan parti, selain 15 UMNO bahagian di Kedah.

Mengulas lanjut, Ahmad Bashah berkata, Presiden UMNO menekankan mengenai kepentingan muafakat sesama ahli, sekali gus menuntut komitmen tinggi semua peringkat kepimpinan negeri untuk mempertahankan penguasaan di Kedah.

“BN Kedah sudah tetapkan sasaran untuk menang sekurang-kurangnya dua pertiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan 10 Parlimen dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) nanti.

“Presiden (Najib) begitu yakin dengan keupayaan UMNO Kedah kerana negeri ini beliau akui cukup penting untuk dikekalkan demi maruah parti.

“Jika UMNO dan BN berjaya menang PRU di negeri ini, parti bunga (Parti Pribumi Bersatu Malaysia) akan terkubur selamanya,” katanya.

Najib yang ditemani isteri, Datin Seri Rosmah Mansor tiba di Kedah hari ini sempena lawatan dua hari di Kedah.

Mengenai pengirim

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.