Kiriman pada: Mon, Aug 3rd, 2015

Ibu sarat hamil ketagih syabu dicekup bersama suami

Kongsi maklumat ini
Tags

03hmtarget.transformedAmpang: Walaupun sarat hamil sembilan bulan, seorang ibu muda sempat mengambil dadah untuk melepaskan gian ketika menunggu hari bersalin sebelum ditahan dalam satu operasi Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK), Jumaat lalu
Dalam operasi ‘Ops Target’ Siri 4 yang dijalankan di sekitar Ampang Jaya bermula jam 8 malam itu, wanita berusia awal 20-an itu ditahan bersama suaminya selepas didapati mengambil syabu di rumah mereka.
Lebih memeranjatkan apabila pasangan suami isteri itu dengan selamba mengaku mengambil dadah sekadar suka-suka dan perasaan ingin tahu rasa dadah.
Wanita bersama pasangannya yang turut berusia awal 20-an itu mengaku bakal melahirkan anak pertama mereka dijadualkan Khamis ini.
Ketika ditahan, pasangan terbabit dilihat langsung tidak menghiraukan keselamatan kandungan yang mungkin terjejas akibat pengambilan dadah itu.
Sementara itu, Ketua Pegawai AADK Ampang Hasnina Ibrahim berkata, dalam operasi sama, 22 individu ditahan di beberapa lokasi berasingan di sekitar Ampang Jaya.
Menurutnya, antara yang ditahan individu berusia 16 tahun hingga 24 tahun dan semua dibawa ke pejabat AADK Ampang untuk tindakan selanjutnya.
“Hasil ujian saringan mendapati semua individu yang ditahan positif dadah syabu dan ganja,” katanya.
Menurutnya, mereka ditahan mengikut Seksyen 3(1) Akta Penagih Dadah (Rawatan dan Pemulihan) 1983 pindaan 1998.

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.