Kiriman pada: Sat, Mar 7th, 2015

#Kitalawan – Penyokong Anwar Memualkan.

Kongsi maklumat ini
Tags

MEMUALKANNampaknya pihak penganjur #Kitalawan boleh di dakwa kerana mengheret Yang Di Pertuan Agong didalam kemelut puak mereka, ini berikutan Agong tidak memberi kemaafan kepada Anwar Ibrahim didalam permohonan maaf yang di buat oleh pihak keluarga.

Mungkin dengan membawa gambar Yang Di Pertuan Agong mereka berharap akan mendapat sokongan dari lebih ramai penyimpati kepada sanjungan mereka. Kurang kelihatan orang ‘dewasa’ yang menyertai himpunan pada hari ini, mungkin mereka telah jelak dengan tindakan kosong mereka yang tidak pernah membuahkan hasil, kali ini biarlah mereka berehat sahaja di rumah dari berpanas terik di tengah kota.

Meninjau di persekitaran Jalan Tuanku Abdul Rahman terutama di hadapan komplek SOGO dan di hdapan pejabat PAS jalan Raja Laut, penyertaan tidak lah boleh di banggakan sangat, sekadar jangan tak ada orang adalah juga, Mungkin mereka ini pun bosan duduk di rumah agaknya.unnamed (6) copy

Di hadapan SOGO walaupun terdapat anak mudah yang mula berhimpun, tidak boleh di kira semua kerana ramai juga yang datang sekadar untuk menikmati hiburan ‘Busking’ dari kumpulan yang tidak ambil peduli pun kehadiran anak muda berbaju hitam.

Yang nyata hanya kelihatan anak anak muda Melayu sahaja, di mana anak muda bangsa Cina, di mana anak muda bangsa India? yang Cina mungkin berada di perpustakaan membaca buku atau sedang menontong wayang mana kala anak muda India sedang melayan hiburan percuma cerita hindustan di TV3.

unnamed (11) copyKurang juga kelihatan pakcik dan makcik, mungkin mereka ini telah jelas hala mana sebenarnya anak muda ini hendak pergi, Mungkin Pakcik Makcik ini lebih memahami kerana mereka juga pernah melalui saman muda mereka cuma berbeza pada waktu sahaja.

Jika dahulu mereka berjuang untuk kehidupan masa hadapan mereka ia ini masa hari ini, tetapi yang mereka lihat anak muda hari ini berjuang semata kerana upah kerja dan tanpa hala tuju sebenar selain di momokkan dengan perasaan simpati kepada seorang yang telah di sahkan bersalah oleh makamah kerana meliwat pembantunya sendiri.

Perasaan mereka di api apikan lagi dengan ketidak beri ampun oleh yang Di Pertuan Agong, Menjunjung Titah Terima kasih kepada Baginda Tuanku, jika tidak entah berapa ramailah agaknya banduan yang akan memohon maaf melalui keluarga mereka untuk di ampunkan.

unnamed (10) copy

unnamed (9) copy

unnamed (8) copy

Mengenai pengirim

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.