Kiriman pada: Sat, Jan 23rd, 2016

Masih Di Kendong Walau Pun Sudah Basi.

Kongsi maklumat ini
Tags

ubahBertemu dengan sekumpulan anak muda yang rata-rata berumur sekitar 16-18 tahun, mungkin masih lagi bersekolah tetapi bersemangat untuk turut serta menyertai perhimpunan haram ‘bantah TPPA’.

Persoalannya mereka ini fahamkah apa itu TPPA, dan mengapa mereka perlu menyertai perhimpunan haram bantah TPPA ini.

Soalan yang akan di jawab dengan, krik…krik…krik… sambil mengosok kepala.

Bukan sahaja mereka ini tidak membaca maklumat tetapi gagal mencari maklumat berhubung dengan apa itu program TPPA.budak

Mereka datang menyertai hanya kerana mereka di upah, di janjikan dengan pelbagai janji, si sediakan makan dan minum, di sediakan pengangkutan atau mungkin mereka tertipu kononnya untuk bersiar-siar di kota raya dengan menaiki bas beramai-ramai bersama rakan sekolah mereka yang lain.

Mungkin ini lah yang berlaku kerana dari sudut air muka mereka jelas mengambarkan mereka ini tidak faham dan mengerti apa isu yang mereka bantah ini, selain menikmati makan yang sedap secukup rasa yang di berikan.

Jika kita membantah sesuatu perkara yang boleh memudaratkan negara, kita mngkin tidak sempat untuk menyeringai dan tersenyum sepanjang masa (tersenyum kekenyangan), kita pasti hadir dengan wajah yang cemas dan rimas, almaklum negara hendak di gadai, jika ini berlaku dimakan kita hendak bersekolah dan tinggal.

* Simpan sahaja impian tu...

* Simpan sahaja impian tu…

Soalannya kepada adik-adik ini sudah tergadaikah negara kita ini, seperti mimpi yang di nyatakan pada baju yang adik pakai itu sudah bertukarkah kerajaan UMNO kepada PAS.

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.