Kiriman pada: Sun, Nov 13th, 2016

MCA Bukan Parti Rasis

Kongsi maklumat ini
Tags

weeka-bn-copyAnggapan MCA sebagai sebuah parti rasis seharusnya dirujukan kepada parti DAP yang lebih menjurus kearah itu, kerana segala tindakan parti MCA yang anggota komponan parti Barisan Nasional sentiasa mengutamakan semua rakyat Malaysia tidak kira bangsa dan agama malah tidak mengambil peduli dengan idologi politik mereka.

Walaupun pada dasarnya parti MCA membuka keahliannya mengutamakan kepada kaum Cina tetapi secara dasarnya segala tindakkan mereka adalah berasaskan perpaduan kaum kerana perkara itu telah diamalkan sejak sebelum merdeka lagi.

Oleh kerana itu mereka kekal bersama Barisan Nasional yang didalamnya ada parti orang Melayu (UMNO) dan juga parti orang India (MIC) serta beberapa lagi parti yang berasaskan ektenik kaum di Malaysia.

Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, berkata bahawa DAP adalah parti yang berasaskan kaum Cina tetapi menidakkannya.

“Jika anda bercakap berkenaan dengan DAP, berapa banyak kawasan (pilihanraya) yang mereka menangi bukan datangnya dari sokongan kaum Cina”

“MCA bukan sebuah parti rasis dan tidak berjuang untuk satu kaum sahaja iaitu kaum Cina”.

Mengenai pengirim

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.