Kiriman pada: Sat, Feb 6th, 2016

McDonald’s – Kempen Boikot Tidak Memberi Kesan Kepada Sambutan Perayaan

Kongsi maklumat ini
Tags

mcd-1Promosi Prosperity Burger is Back!, ya kini promosi bugger Prosperity kembali dan akan terus kembali pada setiap kali tiba musim perayaan Tahun Baru Cina dan McDonald’s menyambut kemakmuran ini pada setiap masa perniagaan mereka.

Walaupun di ancam dengan kempem boikot oleh segelintir masyarakat yang mungkin ‘iri hati’ terhadap kejayaan McDonald’s melayani pelanggan mereka, kebanyakkan pelanggan tidak menghiraukan pun kempen berkenaan kerana tidak ada bukti dan tidak berasas.

Sahingga hari ini McDonald’s tela memberi perhidmatan kepada semua peminat makanan segera tanpa prijudis terhadap bangsa dan agama dan McDonald’s sentiasa mematuhi kehendak dan peraturan syariah yang telah di tetapkan oleh kerajaan Malaysia.

Itu sebabnya McDonald’s kian hari kian di minati ramai, walaupun kempen memburukkan restoran keluarga ini rancak di jalankan sama ada secara fizikal mahu pun melalui mainan di media sosial.

Walaupun terus di desak dengan kempen boikot restoran keluarga McDonald’s, restoran ini tetap mengadakan kempen ‘Kemakmuran’ melalui jenama makanannya ‘Prosperity Burger’ dan hampir semua pelangan restoran makanan segera ini menyukai nya ‘ I’ M Lovin’ It’.mcd-2

Walaupun diserang dengan kempem memboikot restoran McDonald’s, restoran ini kekal menambah bilangan restorannya dan kini sudah pu mencecah hampir 350 ‘outlet’ di seluruh Malaysia dan akan meneruskan projek menambah restoran baru dengan kadar antara 15-20 buah restoran pada setiap tahun.

Dengan pembukaan restoran baru ini, sudah tentu ia membuka peluang pekerjaan untuk warga tempatan, anggaran sebanyak 1500 peluang pekerjaan baru akan diwujudkan menerusi pembukaan restoran baru ini, penambahan kakitangan serta pemodenan semula restoran-restoran yang sedia ada akan pasti menarik lebih ramai pengunjung untuk menikmati makanan di restoran keluarga ini.

Bersempena dengan kehadiran sambutan perayaan Tahun Baru Cina meneruskan dan merasai ‘kemakmuran’ bersama McDonald’s adalah sesuatu yang tidak harus di lepaskan.

Kini ‘kemakmuran’ boleh didapati di restoran McDonald’s di seluruh negara yang turut sama meraikan perayaan Tahun baru Cina dan McDonald’s tahu anda pasti menyukainya lupakan persengketaan dan raikan kemakmuran ‘ I’ M Lovin’ It’.

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.