Kiriman pada: Sat, Aug 29th, 2015

No 4 Membawa Sial Dan Malang Dalam Pehimpunan Bersih Kali Ini.

Kongsi maklumat ini
Tags

unnamed (21)Memang betullah angka 4 membawa maksud sial atau malang didalam kepahaman kaum Cina, mana tidaknya, hari ini di buktikan tidak sampai 10 ribu orang menyertai pehimpunan haram Bersih 4 pada kali ini sahingga jam 3 petang tadi.

Cuma mereka ini diselamatkan oleh beberapa buah bas yang turut membawa peserta demo haram khabarnya dari selatan tanah air.

Dihadapan Pusat membeli belah SOGO yang sering menjadi tempat utama pendemo haram dianggarkan sekitar 300 – 400 orang sahaja yang berhimpun, Ini menandakan bahawa pehimpunan haram ini tidak begitu mendapat sambutan dari rakyat Malaysia.

Ramai rakyat Malaysia hari ini lebih tertumpu kepada persiapan untuk menyambut hari kemerdekaan, Benarlah kata Perdana Menteri bahawa Penganjur dan peserta perhimpunan haram Bersih 4 “cetek dan miskin” semangat patriotik.unnamed (15)

Ianya lebih jelas apabila ada diatara mereka yang mengibarkan bendera hitam yang tidak pasti apakah maksud mereka mengibarkannya. Adakah mereka mahu mengambarkan secara symbolik bahawa demokrasi sudah mati? Jika demokrasi sudah mati yang mereka masih boleh berhimpun tanpa ada ganguan dari pihak berkuasa itu di kira apa?.

Memang malang sungguh penganjuran kali ini, Walaupun dana telah di terima tetapi mereka gagal untuk menunjukkan kejayaan kepada tuan penaja mereka. Sekitar 10 ribu orang peserta demo haram bersih-4 penonton perlawanan bola sepak pasukan yang lekeh pun boleh mencecah 15 ribu penonton.unnamed (16)

Sial sungguh angka 4 ini kepada penganjur kerana gagal membuktikan bahawa reform dari jalanan yang mereka ranggka gagal menarik rakyat Malaysia untuk turun ke jalan raya. Jika diliat pun hanya muka muka itu sahaja yang datang setiap kali berlaku perhimpunan haram saperti ini.

Seperti disebutkan awalan tadi bahawa rakyat Malaysia sekarang ini lebih memberi tumpuan kepada persiapan menyambut hari Kebangsaan @ hari Kemerdekaan negara, Hari yang di tunggu dan di ingati sebagai hari mengenang jasa-jasa pengorbaan pahlawan negara menentang musuh, Bukan mencari musug saperti peserta demo bersih-4 ini.

Rakyat lebih memberi fokus untuk menghormati pihak yang berhak menerima penghormatan dan penghargaan menjelang sambutan Hari Kebangsaan ia itu wira-wira yang sanggup bergadai nyawa mempertahankan negara, bukan mereka yang banyak merosakkan harta benda awam.

Sial sunguh nasib kaum ini kerana gagal merasuah tuhan mereka agar menidak adakan no 4 ini didalam sistem kiraan, Oleh kerana itu mereka akan menanggung sial no 4 ini sahingga berakhirnya pehimpunan haram ini.

No 4 ini akan kekal membawa sial kepada kepercayaan kaum Cina juga kepada mereka yang menjadi penganjur Bersih 4 kali ini.

unnamed (20)

unnamed (18)

unnamed (17)

unnamed (16)

unnamed (15)

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.