Kiriman pada: Sat, Aug 29th, 2015

Peluang Dan Kesempatan Bersih 4

Kongsi maklumat ini
Tags

unnamed (12)Setiap kali berlaku atau adanya pesta maka akan kita temui pelbagai masalah terkemudian terutama perlakuan maksiat walaupun di hadapan kehadiran orang ramai maksiat boleh berlaku.

Begitu juga jika ada perhimpunan haram saperti Bersih 4 ini, sudah pasti akan berlakunya perkara maksiat yang sama ada disengajakan atau dirancang bagi mengambil peluang dan kesempatan yang ada.

Mustahil didalam kumpulan yang ramai ini tidak berlaku perkara maksiat itu jika adanya kumpulan Melayu Islam, Jika tidak kita akan melihat perkara ‘hot’ dari kaum Cina ini yang pada mereka adalah perkara biasa.

Bayangkan dengan berpakaian yang agak melampau batas mata sudah pasti akan mendatangkan rasa ingin ‘meraba’ atau bersentuhan dengan tempat tempat yang menjadi perhatian mata. Ini juga merupakan daya penarik kepada aktiviti himpunan haram ini.

raraKita lupakan soal maksiat ini kerana dengarnya warga PAS terutamanya mereka dari kumpulan Unit Amal PAS di katakan menerima arahan di larang untuk menyertai himpunan haram kali ini walaupun sebelumnya merekalah menjadi ‘body guard’ kepada perlaku maksiat itu.

Mari kita lihat apa yang pastinya ada persamaan pada setiap kali perhimpunan haram ini di adakan, Ya sudah pastinya banner atau gambar pujaan hari pihak yang mahu mengambil alih pengurusan negara ini, Ia ini gambar atau banner yang terpapar wajah Anwar Ibrahim, ini pasti ada.

Walaupun Anwar kini berada di penjara Kajang sebagai banduan bagi menjalani hukuman penjara yang telah di tetapkan oleh makamah, Penyokongnya tetap akan mendewakannya dengan mengusung banner atau gambarnya disetiap kali ada perhimpunan haram saperti ini.

Atau mungkin setiap kali di anjurkan perhimpunan haram ini ianya ada berkaitan dengan kisah hidupnya.

Ramai yang tahu, jika tidak masakan keseluruh anak beranak Anwar Ibrahim akan turut berada disetiap perhimpunan dalam keadaan apa sekali pun.bebas

Mungkin kali ini orang Melayu sudah muak dengan kepenatan bermain dengan panas terik matahari dan semburan dari ‘water canon’.

Jika di bandingkan dengan Bersih-3 yang lalu, Kebanyakkan yang terlibat dengan pehimpunan ini adalah anak-anak muda Melayu dan penyertaan dari kaum Cina atau kaum India boleh di bilang dengan jari, mungkin juga pada kiraan mereka ‘Inikalilah’ akan menjadi kenyataan dan mereka akan mencipta nama.

Kepada anggota keselamatan yang bertugas hari ini, besarnya jasa tuan-tuan dan pasti dihargai kerana mempertahankan keamanan negara ini.

Kepada peserta perhimpunan haram dari kaum Melayu sila ingat yang haram itu tetap haram dan maksiat itu juga haram dan sudah pasti akan di balas di akhirat nanti jika tidak di dunia.

sexi

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.