Kiriman pada: Fri, Jan 6th, 2017

Peluang Untuk Memenangi Hati Pengundi Cina

Kongsi maklumat ini
Tags

“Apa guna sekiranya diberi tanggungjawab tetapi melarikan diri setelah gagal menjalankan tangungjawab tersebut, rakyat harus menilai wakil rakyat seperti ini tidak perlu diberi pengharapan”

“Lari dari kawasan ke kawasan lain memang cara dia Lim Kit Siang untuk mengelak daripada tanggungjawab, Dari Melaka ke Ipoh kemudian ke Johor,” demikian templak Datuk Seri Liow Tiong Lai merujuk kepada kepada penasihat parti DAP Lim Kit Siang.

Beliau turut menyatakan bahawa rakyat seharusnya dapat melihat siapa Lim Kit Siang yang sebenar, beliau juga turut menyifatkan parti DAP tidak mempunyai prinsip, Liow turut memaklumkan bahawa parti DAP adalah seperti sebuah parti sendirian berhad antara Lim Kit Siang dan anak-anaknya.

“Rakyat sudah lihat siapa Kit Siang yang sebenar dan saya juga sifatkan DAP tiada prinsip. Kita sendiri maklum bahawa DAP umpama parti Lim dan Anak-Anak Sdn Bhd”.

Didalam keadaan sedemikian adalah memberi peluang yang terbaik buat parti MCA untuk merebut peluang memenangi hati pengundi terutama kaum Cina didalam keadaan DAP mengabaikan tanggungjawab dan kepercayaan yang pernah diberikan.

Rakyat kini boleh menilai bagaimana perkhidmatan yang MCA telah berikan berbanding dengan DAP, jika penasihat mereka (Lim Kit Siang) sendiri boleh lari meninggalkan tanggungjawab, apa maknanya lagi DAP kepada kaum Cina.

Datuk Seri Liow Tiong Lai juga berkata bahawa pengundi di kawasan yang dikuasai oleh DAP boleh menilai kini sejauh mana pencapaian parti itu sama ada dari aspek pembangunan atau pembelaan nasib rakyat.

MCA tidak harus melepaskan peluang yang kini sedang terbentang luas dihadapan mereka, setelah mereka sendiri dapat melihat dan mengetahui bahawa DAP kini tiada lagi tempat di hati masyarakat Cina.

MCA Seharusnya berazam dan berkerja kuat untuk merampas kembali setiap kerusi baik Parlimen atau pun DUN yang terlepas ke tangan pembangkang pada PRU ke 14 nanti.

Mengenai pengirim

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.