Kiriman pada: Wed, Dec 30th, 2015

Peniaga Bimbit Menipu Di Kota Raya: Polis Buka Kertas Siasatan

Kongsi maklumat ini
Tags

Polis telah membuka dua kertas siasatan berhubung kes penipuan penjualan telefon bimbit di Kompleks Kota Raya di sini susulan laporan mangsa yang terlibat.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Tajudin Md Isa berkata seorang penjual telefon bimbit juga telah ditahan dan direman sehingga esok bagi membantu siasatan manakala seorang lagi masih dikesan.

Mengulas kenyataan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) di sebuah portal berita yang mempersoalkan mengapa peniaga yang menipu tidak ditahan seolah-olah terdapat komplot yang berlaku, Tajudin berkata polis akan meneruskan dan menyiapkan kertas siasatan untuk dirujuk kepada pihak pendakwaan.

“Serbuan pernah dilakukan di kompleks berkenaan pada 27 Mac lalu dengan rampasan sebanyak 500 unit telefon bimbit disyaki palsu.

“Saya menegaskan dan menasihatkan orang ramai agar tidak membuat sebarang spekulasi yang boleh mengganggu dan menjejaskan siasatan,” katanya dalam kenyataan di sini, pada Selasa.

Pada 20 Dis lepas, sekumpulan individu dipercayai pelanggan dan jurujual telefon bimbit bergaduh di tingkat bawah kompleks beli belah itu dan klip video pergaduhan itu yang berdurasi dua minit 30 saat telah dimuat naik dalam YouTube.

Mengenai pengirim

Dipamirkan 1 komen
Sila nyatakan komen anda

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.