Kiriman pada: Mon, Jan 18th, 2016

Zamani SLAM Bakal Keluarkan Single Gubahan Komposer Seberang

Kongsi maklumat ini
Tags

image (7)Muar – Setelah hampir 12 tahun menyepi tanpa album, bekas vokalis kumpulan Slam, Zamani akan tampil menemui peminat dengan lagu single gubahan seorang komposer dari negara seberang tidak lama lagi.

Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahim berkata beliau tidak memilih mana-mana komposer namun secara kebetulan cita rasa peminat sekarang lebih gemar dengan lagu gubahan komposer dari Indonesia.

“Sehingga kini judul lagu tersebut belum diputuskan, ia berkisar kisah cinta yang tidak dibalas dan ia tidak mempunyai kaitan dengan kisah hidup saya,” katanya kepada pemberita pada sidang media Majlis Hi-Tea Eksklusif bersama Zamani Slam baru-baru ini.

Majlis Hi-Tea Eksklusif bersama Zamani Slam akan diadakan di YSQuare Connexion Hall Mall di sini bagi mengisi tabung Yayasan Kanser Malaysia cawangan Johor pada 26 Feb ini.

Meskipun nama komposer masih dirahsiakan, beliau berkata single terbaru itu bakal dipersembahkan buat pertama kali di YSQuare Connexion Hall Mall nanti.

Penyanyi yang popular dengan lagu Gerimis Mengundang dan Syair Si Pari-pari itu berkata beliau masih berpegang dengan genre muzik yang sama iaitu melodi Pop.

“Saya harap selepas ini dapat membina kembali kerjaya dalam dunia hiburan setelah lama tidak melakukan persembahan besar dan ia juga adalah sebagai hadiah kepada peminat yang masih setia,” katanya.

Penyanyi berusia 44 tahun itu berkata walaupun hampir setahun tidak aktif membuat persembahan, beliau masih melakukan rutin harian membuat latihan vokal dan berbasikal bagi mengekalkan stamina dan kecergasannya.

Selain itu, beliau masih berhati-hati dalam melakukan aktiviti berat kerana bimbang masalah sakit tulang belakangnya berulang.

Zamani berkata beliau tidak bercadang untuk membuat pembedahan bagi merawat masalah sakit tulang belakang yang dihadapinya sejak empat tahun lalu kerana risikonya adalah tinggi.

Ditanya adakah masalah tersebut akan menggangu persembahanya nanti, Zamani berkata beliau akan melakukan persembahan yang terbaik dan ianya tidak akan mengganggu persembahanya.

Selain itu, Zamani juga bercadang untuk mengadakan penyatuan semula dengan anggota Slam yang lain bagi mengembalikan nostalgia kegemilangan Slam pada era 90-an kepada peminat.

“Jika ada rezeki Insya-Allah tetapi perkara ini masih belum dibincangkan namun saya yakin ahli kumpulan Slam yang lain tidak mempunyai masalah kerana kami masing berhubung dan masih kekal sebagai kawan rapat walaupun berjauhan,” katanya.

Sementara itu, Pengarah Redblue Events and Management Aminudin Malek berkata selain daripada Zamani, persembahan di majlis amal itu akan turut diserikan oleh beberapa artis tempatan tanah air.

Bagi majlis itu, harga jualan meja bagi lapan orang tetamu dijual pada harga RM1,000 manakala RM130.00 bagi tiket individu.

Pada mereka yang berminat, boleh menghubungi Aminudin di talian 017-7878698 atau Aimin (012-7004690).

Mengenai pengirim

Berikan komen anda

Anda mesti mendaftar masuk untuk memberi komen.